четвъртък, 15 октомври 2015 г.

Модена

Модена.
Модена е град и община в Северна Италия в регион Емилия Романя. Населението на града е около 180 000 души. Модена е свързана с част от автомобилната индустрия на Италия, тук са разположени седалището на Мазерати и Ферари, заради което често е наричан "Градът на двигателите". Модена е родното място на Енцо Ферари и Лучано Павароти. Основната ни цел в града беше къщата музей на Енцо Ферари, която посетихме първа. След това отделихме необходимото внимание и на музея на Ферари в Маранело, а след това отново се върнахме в Модена за вечерна разходка в центъра и италианска вечеря.



И тук, както в повечето италиански градове, велосипедистите, за които няма възрастови ограничения, са често срещани по улиците на града.


Катедралата в Модена (Duomo di Modena): една от най-внушителните римски катедрали в Северна Италия. Построена е през 12 века и е впечатляващ образец на ранна римска архитектура. Включена е в списъка на ЮНЕСКО. Тук се намират и мощите на Св. Джеминиано - покровителя на града.





Piazza Grande и сградата на общината (Palazzo Comunale) с красива часовникова кула.





Малките и приятни улички ни отвеждат до Piazza Roma и Palazzo Ducale, който сега е престижна военна академия.





След дългия ден, който премина в пътуване от Венеция към Модена и Маранело и обикаляне на музеи, се наградихме с приятна вечерна разходка, в която направихме последните си туристически снимки от този тур, след което се отправяме по близо 1400 километра асфалт към домовете си в България.



Снимките от блога са авторски, не претендират за невероятна фотографска стойност, но са обект на авторско право.  Пиратството ограбва, затова въздържайте се от кражби. Нарушителите ще бъдат наказвани с цялата тежест на закона!

Няма коментари:

Публикуване на коментар