понеделник, 18 август 2014 г.

яз. Жребчево

Язовир Жребчево.
Средата на август.
Целта е хващане на тен, хващане на риба, хващане на някой друг кадър на потопената църква "Св. Иван Рилски" (информацията за името на църквата е от Google, ние си я наричаме "потопената църква") и релаксиране.
Около месец преди пътуването гледах снимки на църквата, на които беше потопена до половината от водата на язовира, надявах се и сега да е така.
Две години по-рано  отново  бях ходил там с подобна цел и ето как изглеждаха нещата...



Малко след пристигането ни на стратегическото място с много риба, която само чакаше да бъде уловена, времето реши, че слънцето е твърде скучно и ни спретна лека буря.


Имах и планове да се пробвам да снимам църквата по залез, но слънцето залезе на фона на гръмотевици и силен дъжд...
Имах и планове да поснимам звездите през нощта, но те също решиха да ме бойкотират и се скриха зад плътни облаци. 
И така, след многократни леки и не чак толкова превалявания, най-накрая дойде утрото и се насочих към църквата с надеждата, че поне един от плановете ми не е безвъзвратно пропаднал.
Оказа се, че въпреки упоритите дъждове предходните дни, църквата отново не е потопена, както си представях. Това обаче не ми попречи да я обикалям и снимам от всякакъв ракурс от сушата. 
Ето  и някой от снимките ...










Времето нямаше изгледи да се оправи и програмата беше променена - без тен и без риба, без звезди и залез се връщаме към домовете си.




Снимките от блога са авторски, не претендират за невероятна фотографска стойност, но са обект на авторско право. Пиратството ограбва, затова въздържайте се от кражби. Нарушителите ще бъдат наказвани с цялата тежест на закона!

Няма коментари:

Публикуване на коментар